God desires all men to be saved and to come to the full knowledge of the truth — 1 Tim. 2:4
IMG-LOGO

e-Jalan Untuk Mengenali Tuhan • e-Air Mata

RM 3.50
Sign in or Register to continue purchase
Catalog No e-07-0129
Author Watchman Nee & Witness Lee
Publisher Gospel Book Centre
File Download

e-Jalan Untuk Mengenali Tuhan 

Kata-kata Tuan dalam Matius 22:29 yang menjawab orang Saduki berkenaan kebangkitan mewahikan dua prinsip yang amat mendalam bagi kehidupan rohani orang Kristian, yakni kita bukan sahaja perlu menpunyai pengetahuan Bible, tetapi juga perlu mempunyai pengetahuan terhadap Tuhan.

Jika seseorang hanya memperoleh sedikit pengetahuan Bible namun tidak mengenali Tuhan, maka dia bersenjatakan gelagah, yang akan tumbang ditiup angin dan langsung tidak berupaya untuk berperang. Sekiranya seseorang mengenali Tuhan, maka dia tidak perlu lagi khuatir tidak kira dalam apa jua sekitaran. 

Bagaimanakah seseorang mengenali Tuhan? Jalannya ialah tidak membiarkan segala hal yang dihadapinya berlalu begitu sahaja, tetapi sentiasa berurusan dengan Tuhan, berdoa berulang kali sehingga mendapat jawapan daripada Tuhan. Dengan demikian, kita akan mengetahui apa yang ingin diperoleh Tuhan daripada kita, apa yang ingin disingkirkan Tuhan daripada kita, dan apa yang ingin disempurnakan Tuhan dalam kita. Inilah jalan untuk mengenali Tuhan.

e-Air Mata

Mesej ini dipetik daripada Koleksi Kesusasteraan Watchman Nee yang diterbitkan oleh Juridical Party of Taiwan Gospel Book Room dalam bahasa Cina dan kini diterjemahkan oleh Gospel Book Centre ke dalam bahasa Malaysia.

Author Watchman Nee & Witness Lee
Publisher Gospel Book Centre
Format Digital e-Product
Catalog Noe-07-0129
Language Bahasa Malaysia
OTHER PRODUCTS IN THE SAME CATEGORY